Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Домът на хумора и сатирата в Габрово представя изложбата "Ребро Адамово: клюки, илюзии, изкушения"

Домът на хумора и сатирата в Габрово представя изложба със закачливото наименование "Ребро Адамово: клюки, илюзии, изкушения". В зала 3 на музея са подредени живописни платна и скулптурни пластики, които разкриват съвременната Ева. 

Колекцията проследява евиното отношение към живота, съкровените женски тайни и работи. 90 творби – живопис и скулптура, на 62-ма автори от страната и чужбина, разкриват жената в различни нейни превъплъщения. Стиловете са многообразни и специфични за всеки автор, но във всички творби прозира любовта и уважението към жената – майка, дъщеря, съпруга, приятелка или любовница. С усмивка и добро чувство за хумор са интерпретирани неизбежните евини слабости.

Изложбата предполага съзерцание в интимна компания, затова от Веселата къща предлагат един билет за двама. Колекцията, подбрана от музейния художествен фонд "Хумор на народите", ще е на разположение на любителите на изящното изкуство до края на месец март.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14