Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билети за концерта на Матиас Гьорне

Сред най-очакваните музикални събития на 2015-а г. у нас са предстоящите концерти на Матиас Гьорне – на 25-и февруари в Зала „България“ и след това на 28-и март на фестивала Мартенски музикални дни в Русе.

Световноизвестният баритон - великолепен оперен артист и камерен певец, в момента е най-прочутият изпълнител на песните на Шуберт. И на концертите му ще го чуем именно в шубертов репертоар - в партньорство с пианистката Мария Принц ще изпълни вокалния цикъл „Зимен път“. От 2008-а г. Матиас Гьорне записва цялото песенно творчество на Франц Шуберт – в 9 компактдиска, които осъществява в партньорство с Кристоф Ешенбах. Неотдавна излезе последният диск, който е посветен на „Зимен път”, и предизвика сензация, въпреки че Матиас Гьорне вече два пъти е записвал този цикъл - с Греъм  Джонсън и с Алфред Брендел.

В началото на кариерата ми ми казваха, че няма пазарна ниша за камерната музика. Казвали са го и на предишната генерация, чета го в интервютата им. Но ако имате талант, нещо да кажете, амбиция и енергия, ще ви ангажират. Не точно в Карнеги хол или Плейел, но поне в малки зали. И интернет може също да е възможност… Днес има толкова много възможности да привлечете вниманието върху себе си и да ви чуят хора, които могат да ви предложат договор. Никога не съм казвал ,че е лесно… Но, трябва да си добър! Много, много добър, споделя Матиас Гьорне в интервю за френската преса.

Предаването на програма „Хоризонт“ за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Ви дава шанс да бъдете на концерта на Матиас Гьорне на 25-и февруари в Зала „България“ с билети – подарък от Българското национално радио. Можете да заявите желанието си за участие в томболата на електронната поща: castadiva@bnr.bg до 11-и февруари. Пожелаваме Ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14