Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Езиковата гимназия в Ловеч започна реализацията на проекта по "Еразъм+" за обмен на добри практики

Снимка: БГНЕС

Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч започна реализацията на международен проект по програмата „Еразъм плюс“. В партньорство с училища от още шест европейски държави ще се проведат обучения на ученици.

Проектът е на стойност 280 хиляди евро. Обучението ще продължи три години, припомни авторът и ръководител на проекта Маргарита Добрева. В Ловеч вече гостуваха учители и ученици от училища от Гърция, Румъния, Италия, Испания, Словакия и Турция.

Бяха проведени три обучения - социални компетентности, граждански умения, нагласи и емоции, които могат да стимулират лидерството, да бъдат придобити специални умения от учениците с цел успешна реализация. Другото обучение беше за т. нар. маевтичен подход, и третото обучение беше на тема „Форум театър“ - техники и методика".

Маргарита Добрева допълни, че партньорите по проекта са от различни по вид училища, за да се обменя разнообразен опит и практики. Освен чрез визити, учениците и учителите от седемте държави имат възможност да общуват помежду си и виртуално в интернет, като целта е сътрудничеството да продължи и след приключване на проекта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14