Два екипа инспектори от Агенцията за безопасност на храните във Варна са извършили проверки на близо 75 от общо 99 обекта за продажба на месо. Д-р Анжело Петров, който е главен инспектор в Агенцията, съобщи, че досега резултатите са обнадеждаващи относно качеството на предлаганото месо:
Можем да бъдем почти изцяло спокойни за Варна, за търговската мрежа това, което се предлага като месо, местни продукти. По време на почивните дни – 10-и, 11-и, 12-и и 13-и ще бъдат определени дежурни инспектори, в рамките на 8-часов работен ден по един инспектор от отдел "Контрол на храните", които ще извършват проверки в съответния регион.
За да можем да кажем, че киното ни предлага мотив да обичаме и питаме, а и да даваме, както дава йовковият Серафим, в "Кино с думи" гостува жената, която..
На 6 януари 2025 г. от 19.00 часа, в артфоайе "Антракт" при Камерна сцена, Народен театър "Иван Вазов", се открива изложбата " Артистът зад плаката –..
Строителният инженер проф. Божидар Янев е ръководител на Инспектората по управление на мостовете на Ню Йорк в САЩ. Той е професор и преподавател в Инженерния..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg