Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанци протестираха пред лагера в столичния квартал "Военна рампа"

Снимка: БГНЕС

Бежанци протестираха днес пред лагера в столичния квартал "Военна рампа" с искане за по-бързо придвижване на документите им за даване на статут на бежанци.

От МВР опровергаха появилите се информации за сблъсъци и уточниха, че един полицай е пострадал, защото е паднал при изпълнение на служебните си задължения в района.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Борис Чиширков: Бежанците трябва да имат законен път към Европа

Европейският съюз (ЕС) реши снощи да увеличи три пъти размера на средствата, които сега се отпускат за издирвателно-спасителни операции в Средиземно море. Ще бъде значително увеличен капацитетът на тези мисии с допълнителни самолети, кораби,..

публикувано на 24.04.15 в 08:59

Правозащитици призоваха Германия да не депортира бежанци в България

Германска правозащитна организация призова федералното правителство да спре депортирането на бежанци към България, заради унизителното отношение, на което са подложени там. Süddeutsche Zeitung цитира Доклад на Pro Azyl, озаглавен "Бежанците в България:..

публикувано на 17.04.15 в 19:40

Заловени 35 сирийски бежанци в товарен влак на път за България

Група от 35 сирийски бежанци,укрити в товарен влак,пътуващ от граничната жп гара Одрин за България били разкрити от турските власти, съобщиха информационните източници. Докато влакът се подготвял за отпътуване от граничната гара, служителите на..

публикувано на 17.04.15 в 16:50

Бежанците от Сирия, които отговарят на изискванията, ще получават убежище в Гърция

Бежанците от Сирия, които отговарят на изискванията, ще получават убежище в Гърция, обявиха властите в страната, които обявиха, че предприемат извънредни мерки за справяне с наплива от имигранти и бежанци. Предстои правителството да изготви планове за..

публикувано на 15.04.15 в 07:42

Бежанци помагат на бежанци в София

Заселници по неволя, за които животът трябва да продължи, далеч от родината, без дом и вяра в бъдещето. Тъжна е историята на всеки един от бежанците, потърсили спасение и закрила за живота на семействата си в България. Данните на Държавната..

публикувано на 14.04.15 в 13:09