Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският фестивал "Вълшебната завеса" започна в Търговище

В Търговище бе открит Международният фестивал на спектакли за деца "Вълшебната завеса 2015" . Той се провежда за 16-ти път и се финансира от Община Търговище и Министерството на културата.

Според селекционера на фестивала Асен Константинов качеството на постановките е много високо, а пиесите са за различни възрастови групи  - от най-малките деца до средношколците. Спектаклите ще бъдат представени на две сцени, а председател на журито е Таня Евтимова, съобщи директорът на Драматичния театър в Търговище Петър Петров.

Тази седмица ние ще имаме удоволствието да наблюдаваме 17 трупи, които ще покажат своите спектакли. Гости на нашия фестивал са  представители на Грузия, Полша, Сърбия и Румъния. Имаме още 13 трупи, които ще имаме удоволствието вие да видите.

В дните на фестивала ще има конкурс за детска рисунка на тема "Аз и театърът" и кастинг за артистични таланти "Звездите на "Вълшебната завеса". 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14