Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт на Теодосий Спасов ще бъдат закрити Майските дни на културата в Сливен

Снимка: БГНЕС
Майските дни на културата "Сливенски огньове" се закриват тази вечер с концерт на Теодосий Спасов в амфитеатъра на открито на античната крепост „Туида”. Концертът, наречен "По стъпките на Таньо войвода", е посветен на един от достойните синове на възрожденския Сливен.

И тази година Сливенските културни тържества предложиха на ценителите интересни изложби, концерти, премиери на книги, събития за децата и младите хора на Сливен. С кръгла маса "Да знаем за войната, да пазим мира" беше отбелязана 70-годишнината от края на Втората световна война.

Сливен празнува Деня на Хаджи Димитър с фотоизложба по повод 175 години от рождението на войводата. Чествана беше 60-ата годишнина от създаването на регионалната библиотека "Сава Доброплодни" и беше проведен 17-ият национален фестивал на детската книга и 19-ият международен детски фолклорен танцов фестивал "Приятелство без граници" с участието на деца от 13 държави от Европа и Азия.

Сливен беше домакин на честването на 25-ата годишнина от възраждането на Съюза на народните читалища в България с дискусия за съдбата на читалищата и изложба на ценни книги на 160-годишната читалищна библиотека "Зора".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14