Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маестро Мартин Пантелеев между София, Барт и плановете за бъдещи проекти

Диригентът Мартин Пантелеев
Снимка: Н. Попов

Главният диригент на Софийската филхармония Мартин Пантелеев е гост в предаването "Алегро виваче" ден след откриването на Австрийските музикални седмици и изпълнението на мащабната Симфония №7 от Антон Брукнер и скоро след завършването на поредния камерен фестивал в градчето Барт, Германия, основан и ръководен от Маестрото.


Какво движи един млад български музикант да работи не само в чужбина, но и да се връща на родна сцена? Как се подготвя в кратки срокове музиката на Брукнер, която изисква много внимание и всеотдайност от страна на изпълнителите? Какви са очакванията за бъдещите концерти на Филхармонията сега, когато към екипа се присъединява и големия наш цигулар Светлин Русев, който ще добави и френски привкус към новия сезон? Отговорите на тези въпроси са в интервюто с Мартин Пантелеев, което можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14