Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна националната кампания "Чети с мен"

Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев даде началото на нацоналната кампания "Чети с мен", която се откри в Градската градина в София. Това е второто издание на тази инициатива,която има за цел да насърчава четенето и се провежда в десетки градове на страната. 

Чета най-много и с желание българските народни приказки, каза Плевнелиев и даде пример: 
Приказката за неволята. Ще ми се да си я припомним. Че българите, вместо да викат неволята, вместо да чакат Брюксел, Америка, Русия, който и да било друг, да дойде и да им оправи колата, да вземат да запретнат ръце и да си оправят каруцата, да я насочат в правилната посока. Ще стигнем много далече, когато си повярваме.

Ученици коментираха кой как предпочита да чете, дали на хартия или на компютър и споделиха кои са любимите им автори. Инициативата продължава до 17.00 часа. Заедно с писатели, музиканти, артисти, художници, журналисти и политици, децата четат откъси от любими книги.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14