Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слух за нападение на рокери изкара 300 роми от "Факултета" на улицата

| обновено на 19.06.15 в 07:50
Снимка: БГНЕС
Опасения от нападение срещу столичния квартал "Факултета" снощи изкара на улицата ромите, които живеят там. Към този момент обстановката в квартала е спокойна, но полицейското присъствие там остава.

Малко преди полунощ около 300 роми излязоха от домовете си. Хората заплашиха да блокират бул. "Възкресение" и ул."Суходолска". Причина за действията им беше слух, че към квартала приближават рокери, които ще ги нападнат. Заради случката МВР изпрати полицейски екипи и части на Жандармерията във "Факултета". Част от екипите в "Орландовци" също бяха изтеглени.

Около 1 часа жителите на ромския квартал се прибраха в рамките на комплекса, но поискаха среща с медиите. При тях дойдоха и представители на неправителствени ромски организации. След като разбраха, че никой не планира нападение, ромите се разотидоха по домовете си. Това е станало мирно.

От МВР заявиха за "Хоризонт", че няма данни за сблъсъци, няма хора, които да са потърсили помощ в болница.

Освен във "Факултета", остава засилено полицейското присъствие и в квартал "Орландовци". Там вчера се проведе поредният протест срещу ромската престъпност.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.