Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Менда Стоянова: На 10 юли може да имаме нов управител на БНБ

Менда Стоянова
Снимка: БГНЕС

Новият управител на БНБ ще бъде избран на 10 юли, потвърди председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя разкритикува управителя на БНБ Иван Искров, че е фиксирал дата, на която да бъде освободен от поста, защото така няма законов начин новият гуверньор да встъпи в длъжност по-рано:

Всъщност той се е опитал да сложи една такава граница на Народното събрание. Смятам, че това е напълно излишно, но с оглед на процедурата, която тече по избор на нов управител и сроковете, които така сме си поставили индикативни, мисля, че на 10 юли бихме могли да имаме приета от Народното събрание оставка на господин Искров и избран нов управител на БНБ, който да встъпи в длъжност още на следващия ден.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Иван Искров

Иван Искров се оттегля на 10 юли

Управителят на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров депозира оставката си, считано от 10 юли, в писмо, изпратено до народните представители. В него Искров е категоричен, че наследникът му трябва да встъпи в длъжност в най-кратки срокове...

публикувано на 23.06.15 в 13:00