Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2014": Интервю с Людмил Ангелов

Людмил Ангелов

В националната анкета "Музикант на годината 2014" слушателите на предаването "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" подкрепиха с най-много гласове в категорията "Музикален проект на годината" фестивала "Пиано Екстраваганца", основан и ръководен вече четири години от забележителния български пианист Людмил Ангелов.


В интервюто той говори за страстта си да открива непознати музикални хоризонти, да показва пред публика своите открития и да кани нестандартни гости на "Пиано Екстраваганца", за да бъде фестивалът своеобразен бутиков културен форум.

За нас е висока чест това, че бяхме удостоени с тази награда - тя ни топли и преди всичко ни импулсира да вървим напред, да правим все повече и по-интересни концерти с нашата мисия, и верни на нашата програмна политика, която е същността на фестивала - да представя непознатите произведения, да връща към живот музика, която според мен е достойна да бъде слушана, достойна да бъде обичана от публиката. С тази мисия се надяваме да вървим напред, споделя Людмил Ангелов.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14