Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започнала е проверка заради запис в социалните мрежи с полицейско насилие

Снимка: Кадър от Youtube видео

Започнала е проверка в столичната полиция заради видеоклип, на който се вижда как униформени служители бутат с крака бездомник в София. Случката се е разиграла на територията на Трето РУП в София.

По данни на "Хоризонт", мъжът от видеоклипа е 35-годишен. Той е бездомник, не е имал лични документи в себе си по време на проверката.

Служителите на реда, които също се виждат на клипа, вече са разпитани. Според обясненията им мъжът ги е заплашвал, че е болен от СПИН и хепатит и заради това не смеели да го пипат с ръце. Освен това в бездомника са открити спринцовки с неизвестно до момента вещество. Най-вероятно става дума за лимонтозу, с което наркозависимите разтварят хероин.

Мъжът има над 10 регистрации за разбиване на мазета. В чанта до него са открити и инструменти за такава дейност. Той е бил задържан за 24 часа и след това освободен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.