Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът на руската армия "Александров" - с концерт довечера в София

Ансамбълът на руската армия "Александров" ще изнесе довечера голям концерт в София, посветен на 70-тата годишнина от победата над фашизма. П

Довечера в зала 1 на НДК ансамбълът ще изпълни много популярни военни хитове като "Катюша", "Смуглянка", "Священная война" и старинни руски романски и народни песни.

Хорът е признат за една от най-добрите мъжки формации в света. Основан е през далечната 1928 година. Заместник-директора Михаил Марушевский разказва още за историята му:

Основната задача на ансамбъла "Александров" от момента на момента на неговото раждане е била културно-художественото обслужване на армията. Нашият колектив постоянно е работил в най-горещите точки. По време на Великата отечествена война са пътували по цялото протежение на фронта като са изнасяли концерти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14