Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сподели музиката в двореца "Врана"

Софийската филхармония в двореца "Врана"
Снимка: СФ

За втори път в парка на двореца "Врана" ще бъде издигната сцена за три поредни вечери, изпълнени с музика. Фестивалът на открито, който Софийската филхармония организира преди официалния старт на творческия сезон, създава аристократична атмосфера и има за цел да задоволи максимално широк кръг любители на музиката.


На 11 септември, поради прогнозите за лошо време, бароковият концерт "Неаполитанска серенада" на камерен състав от Софийската филхармония с диригент Виржиния Атанасова ще се състои в зала "България" от 20 часа. В него ще участва известният италиански мандолонинист от Израел Алон Сариел, заедно с  Атанас Атанасов (чембало), Мария Радоева (сопран), Димитър Арнаудов (контратенор) и със специалното участие на Светлин Ивелинов, Йоанна Стоянова, Иво Адов и Станислав Стефанов.

На 12 септември, в концерта, наречен "Нощи в бял сатен" солисти на Софийска Филхармония и Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" ще бъдат джаз певицата Камелия Тодорова и тромпетистът Михаил Йосифов. Диригент: Славил Димитров.

В неделя вечер, с надежда за хубаво време, Филхармониците канят публиката на пътуване „В сърцето на Европа“. Музика от Моцарт, Чайковски, Кодай, Попер и Брамс ще дирижира Мартин Пантелеев, а за солист е поканен младият виртуоз виолончелист Атанас Кръстев.

Чуйте интервюто с главния диригент на Софийската филхармония Мартин Пантелеев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14