Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложбата "Крепост" се открива днес в САМСИ

Снимка: Венета Павлова

Изложбата "Крепост" се открива днес в Музея за съвременно изкуство (САМСИ). "Крепост" е съвместен проект между САМСИ, "Гьоте институт" - София и фестивал UAMO Мюнхен. Куратор е Надежда Джакова.

Изложбата може да се разглежда като слeдствие на поредицата изложби “Ситуация София”, организирана от Надежда Джакова и Свилен Стефанов, заедно с Ваня Кубадинска и Енцио Ветцел – директор на "Гьоте институт" - София. Същевременно обаче и като предчувствие за една нова, променяща се Европа, казват организаторите.

В изложбата "Крепост", която продължава в САМСИ до 11 октомври, участват шестима автори с шест свои авторски концепции.

В звуковия файл може да чуете подробности от интервюто на Ирина Недева с Надежда Джакова и Енцио Ветцел.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14