Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културният фестивал "Нощ/Пловдив" ще предложи на посетителите над 100 събития

Снимка: night.bg

Културният фестивал „Нощ/ Пловдив“ ще посрещне своята публика днес и утре с над 100 събития на повече от 70 места в Пловдив.

„Нощ/ Пловдив“ ще предложи жанрово разнообразие, разпределено в 5 теми от програмата – „Музеи и галерии“, „Град и публични пространства“, „Култура и клуб“, „Кураторска програма“ и „Малката Нощ“.

Част от атрактивните събития са изложбата в Малката базилика, която ще представи за първи път пред публика великолепните мозайки от Епископската базилика. В археологическия музей е предвидена публична лекция на тема „Ново откритие в Сахара“. Регионалният етнографски музей пък се включва с мащабен проект за любовта,  а Държавна опера – Пловдив с две представления в отвореното градско пространство.

За първи път тази година посетителите на фестивала ще могат да използват и официално мобилно приложение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14