Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха началниците на полицията в Първомай и Асеновград

| обновено на 16.09.15 в 15:23

Началниците на полицейските управления в Асеновград и Първомай - Димчо Темелков и Васил Налбантов са задържани тази сутрин за 24 часа. Операцията е на дирекция "Вътрешна сигурност". Акцията е ръководена от Окръжната прокуратура в Пловдив.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си.

Подробности за операцията се очакват на пресконференция утре.

В коментар за ареста на двамата ръководители на полицейските управления, министър Румяна Бъчварова определи техните действия като "неприемливи" и подчерта, че работата им е наблюдавана от доста време:

Нарушаване на основни правила и начина, по който са изпълнявали функциите. Иначе доста неприемливи поведения на наши служители. Става въпрос за по-дълъг период назад във времето. Знаете, че сменихме ръководството на областната дирекция по един конкретен повод. Ние работим по тези два случая преди това, имахме яснота, че там има сериозни проблеми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.