Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва "Пиано Екстраваганца" - бутиковият фестивал в културния календар на столицата

Людмил Ангелов, Ина Кънчева и Веско Пантелеев-Ешкенази
Снимка: Диана Цанкова

Петото издание на международния фестивал "Пиано Екстраваганца" предлага на изкушените от непознатите територии в клавирното творчество през вековете няколко ценни акцента - специален гост ще бъде Франческо Тристано - пианист и композитор от Люксембург; ще бъде чествана 20-годишнината от създаването на дуото Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов; в залата на Военния клуб ще чуем за първи път звука на новия концертен роял Yamaha, закупен с подкрепата на много дарители в специалната кампания, проведена от пианиста Людмил Ангелов и певицата Ина Кънцева и фондациите им "Пиано Екстраваганца" и "Културни перспективи". Не на последно място, голямото събитие тази година е песенният рецитал на световноизвестната българска оперна прима Красимира Стоянова в партньорство с пианиста Людмил Ангелов на 18 ноември в зала "България".

"Пиано Екстраваганца" се провежда под патронажа на ЮНЕСКО.

Чуйте подробностите в двата звукови файла - в първия  - артистичният директор на "Пиано Екстраваганца" Людмил Ангелов говори за вълнението в България да има нов роял от най-висок клас, който ще привлича големи имена от световната сцена, а във втория разказва за всеки един от концертите в афиша на петото издание на фестивала.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14