Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради валежите обстановката е усложнена на три места в страната

Снимка: БГНЕС

На три места  в страната е усложнена обстановката заради падналите дъждове, съобщи директорът на "Пожарна безопасност" главен комисар Николай Николов. Аварийните екипи нямат данни за бедстващи хора.

Плевенско, село Буковлък, където нещата вече отминаха. Там, по указания на ръководството на министерството, секретарят на междуведомствената комисия за установяване и подпомагане реализира работата на общинските комисии по оценка на нанесените щети. Друга точка, от два дни това е районът на Пловдив, по-специално Поповица, където и към момента има затруднения по преминаването на автомобили по така наречения "стар път" Пловдив - Свиленград. Никъде не разполагам, поне аз, с информация за бедстващи хора. Имаше доста хора, на които беше необходимо да се помогне, най-вече в Шумен тази нощ. В града се съсредоточиха силите от съседните градове. Към момента ситуацията е значително по-спокойна, с изключение на един по-нисък участък, където все още има около 1 метър вода. Тя не е пряка опасност за живота и здравето на хората. По отношение на Поповица през изминалото денонощие бяха извадени доста автомобили. Това наложи сега колегите от полицията да организират пропускателния режим по трасето, така че да не се допускат автомобили с ниска проходимост, които да закъсват и да създават предпоставки за застрашаване живота и здравето на пътниците вътре.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Червен код за валежи и вятър за вторник в Бургаска област

Червен код е обявен за вторник в област Бургас заради очаквани проливни валежи и бурен вятър.  Очакват се значителни валежи до 70 л/кв. м, а в крайните южни райони и по-големи количества. Оранжев код за обилни валежи и силен вятър е обявен за 4 области..

публикувано на 28.09.15 в 14:01
Ивелина Василева

Ивелина Василева: Няма опасност от наводнения

Няма опасност от наводнения въпреки проливните дъждове в някои райони на страната. Нивата на реките и язовирите се следят непрекъснато, съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева : Очакват се по-голям обем валежи, но в рамките..

публикувано на 28.09.15 в 13:24

Възстановено е движението по пътя Пловдив - Свиленград при Поповица

Възстановено е движението по път I-8 Пловдив - Свиленград при село Поповица. Районът остана блокиран часове наред заради наводнен пътен участък. Същевременно ситуацията в самото село Поповица остава тежка, съобщи председателят на Агенция "Пътна..

обновено на 28.09.15 в 18:02