Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният театрален фестивал "Забранено за възрастни" започва в Смолян

Снимка: БГНЕС

4-тото издание на Международния театрален фестивал за детска и младежка публика "Забранено за възрастни" ще се проведе в Смолян от днес до 9 октомври.

12 театрални, танцови и улични спектакъла за деца и младежи от България, Швеция, Словения, Чехия и Холандия ще имат своите представления в Смолян, Девин, Златоград, селата – Бостина, Смилян, Средногорци, Лясково – и др. 

Представленията са насочени към семейната публика и целят да създадат навици у местните за съвместни посещения на деца и родители на театрални и танцови постановки – традиция, която никога не е съществувала в региона поради липсата на професионален куклен театър, каза режисьорът Петър Тодоров. 

Цените за спектаклите в Смолян са 3 лева за деца и пенсионери, и 6 лева за възрастни. Билети ще се продават на касата на Театъра в Смолян от 16 до 18 часа, както и преди всяко представление. Представленията на открито са с вход свободен.

Фестивалът ще се открие тази вечер пред сградата на Театъра със спектакъла на Дуо "Палячи" – "Incendo", а след това на голяма сцена на театъра Държавен куклен театър Бургас ще представи номинираната за "Икар 2015" постановка по пиесата на Валери Петров – "Пук".

Фестивалът се организира от Фондация "За Родопите" и Община Смолян със съдействието на Фондация "Америка за България" и други.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14