Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбита е банда за кражба и продажба на коли на части

Ст. комисар Младен Маринов
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа четирима души, участващи в банда за кражби и продажба на леки автомобили на части. Групата е действала на територията на София и Перник, съобщи пред "Хоризонт" директорът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов.

В хода на операцията са задържани четири лица, които в момента са извършвали разфасоване на откраднат автомобил. При извършените процесуално-следствени действия са установени още пет автомобила, които са предмет на кражба на територията на Столична дирекция, на Областна дирекция - Перник и един автомобил на Областна дирекция - Стара Загора. Не бих казал, че са луксозни, но има от тях и нови автомобили, които са от по-висок клас, основно среден клас автомобили. Това е целта - частите, които стават за втора употреба, да бъдат продадени, останалите части се заличават по следите, по които може да бъде идентифициран автомобилът, и се връщат на вторични суровини.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.