Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всеки ден КАТ-София получава сигнал за нерегламентирани гонки с автомобили

Снимка: БГНЕС

Всеки ден полицията в София получава поне по един сигнал за нерегламентирани гонки с автомобили. Най-често това се случва на новите булеварди в столицата, съобщи за "Хоризонт" Николай Крушарски от КАТ-София:

Доста са случаите, които сме установили такива събирания на лица, които евентуално биха направили такива гонки. Имаме и няколко случая, при които реално са санкционирани мотористи за движение с несъобразена скорост и участие в нерегламентирани движения по пътното платно. Местата са новите булеварди в столицата. Повечето от новите булеварди станаха примамливи за случване именно на това нерегламентирано движение. Това са бул. "България", бул. "Александър Малинов", бул. "Копенхаген", ул. "Славянобългарска". Има и още доста места, за които имаме сигнали, които се проверяват ежедневно.

Тази вечер в 19 часа участници в незаконни гонки излизат на протест с автомобилите си. Те настояват държавата да осигури писта, за да може свободно да провеждат състезанията си.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.