Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Agitato - новият софийски фестивал за камерна музика

Две младежки камерни формации обединяват усилията си и творческата си енергия, за да се впуснат в ново приключение - не просто да представят на публиката своето изкуство, но и да канят други млади музиканти да се присъединят към тях в новия проект AGITATO - софийски фестивал за камерна музика. Дуо "Колаж" и камерен ансамбъл "Силуети" са в основата на първото издание на фестивала, което ще се проведе между 20-и и 29-и ноември в залата на БАН.


Фестивалът Agitato 2015 включва четири концерта и една прожекция, обединени от обща тематична линия – 70-годишнината от края на Втората световна война, както и всички актове на насилие в наши дни.



ПРОГРАМА:
● 20.11.2015 Откриване
Прожекция на филма „Военен реквием“ (реж. Д. Джарман, муз. Б. Бритън)
● 22.11.2015 В памет на Георги Бадев
Концерт на камерен ансамбъл «Силуети»
● 24.11.2015 "Пътят на душата"
Вокален концерт на дуо «Колаж»
● 28.11.2015 "Ритуали на любовта"
Концерт на Мариана Панова (сопран) и доц. Боряна Ламбрева (пиано)
гости: Димитър Тенчев (виолончело) и Ивета Маринова (флейта)
● 29.11.2015 "Живот след края" (закриване)
Съвместен концерт на дуо «Колаж» и Камерен ансамбъл «Силуети».

Всички събития са с начален час 19.30.

Дуо "Колаж" са певицата Нона Кръстникова и пианистката Мария Русева. Двете млади изпълнителки носят искрата на творчеството, която пали интереса им към камерната музика отдавна, а заедно успяват да привлекат вниманието както на изкушената публика, така и на журитата на конкурсите, в които участват. През месец октомври дуо "Колаж" се върна с трета награда от песенния конкурс "Елза Респиги" във Верона.

За идеята да музицират заедно, за конкурса в Италия и куража да организират фестивал в София - чуйте интервюто с Нона и Мария, излъчено в предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14