Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надя Кръстева записа дебютния си компактдиск с пианистката Дора Делийска

Дебютният албум на Надя Кръстева

На европейския музикален пазар вече е новият компактдиск на две българки, които живеят и работят Австрия от дълги години – мецосопрана Надя Кръстева, чието име свързваме с изявите ѝ във Виенската държавна опера, и пианистката Дора Делийска – артист с активна звукозаписна и концертна дейност в престижни зали като „Музикферайн” и „Концертхаус” във Виена.

Първият им съвместен албум, който е и дебютен за Надя Кръстева, е с избрани романски от Пьотр Илич Чайковски. Включва 19 романса, сред които популярните „Сред шумния бал”, „Благославям ви, гори” и други известни и по-малко популярни песни. 

Всички руски композитори са ми любими, но при Чайковски има една много дълбока меланхолия, много дълбока душевност, особен начин на чувстване на света и по някакъв невероятен начин аз открих себе си в тази невероятна музика, казва известната наша певица.

Записите са осъществени през юни 2015 година във Виена. Както споделя Дора Делийска за нея винаги е бил водещ стремежът пианото да пее и свиренето ѝ да напомня човешкия глас, така че с радост е приела поканата на Надя Кръстева за съвместен проект.

Чуйте повече за дебютния албум на Надя Кръстева и Дора Делийска с музика на Чайковски в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14