Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям пожар горя в столичния кв. "Овча купел"

Снимка: БГНЕС

Голям пожар горя тази сутрин в дърводелски цех в столичния квартал "Овча купел". От Пожарната служба обясниха за "Хоризонт", че на мястото са били изпратени 8 противопожарни автомобила. Сигналът за инцидента е подаден около 4 часа сутринта. Спряно е било електрозахранването в кварталите "Овча купел", "Красно село", "Красна поляна" и "Витоша", тъй като наблизо минава далекопровод.

Пожарът е овладян. В момента екипите гасят отделни малки останали огнища. Електрозахранването е възстановено.

Пред "Хоризонт" комисар Илия Илиев от Пожарната обясни, че няма пострадали при инцидента:

В 3.40 часа получихме сигнал на телефон 112 за горяща ферма в близост до склад за дървен материал. Първите екипи бяха изпратени на място. До петата минута пристигнаха и първата информация, която подадоха е, че гори сеновал, купа със сено на ферма и цех за дървен материал. Веднага поискаха помощ  и на място се отзоваха от Столична пожарна осем екипа, които реагираха светкавично и пожарът беше локализиран през първия половин час. Голямо неудобство за гражданите беше, че спряхме тока на голяма част от София, точно над сградите преминаваше един далекопровод от 110 киловолта. За безопасност на екипите ни беше спрян тока и около 6.00 часа се възстанови захранването на далекопровода.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.