Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Двете кули" под съпровода на симфоничен оркестър в грандиозно шоу в "Арена Армеец"

Снимка: arenaarmeec.com

Мащабно, грандиозно, вълнуващо шоу очаква публиката в зала „Арена Армеец“. След грандиозния успех на първата част от зрелището „LORD OF THE RINGS IN CONCERT“ – „Властелинът на пръстените“ в концертна версия – българските зрители единствени в Източна Европа ще могат да видят и продължението. Втората част от трилогията „Властелинът на пръстените“ – „ДВЕТЕ КУЛИ“ ще бъде представена на 19-ти декември на огромен екран под съпровода на симфоничен оркестър и хор.

Пламен Тодоров, организатор на събитието, разказа пред „Хоризонт“, че това е доста доста сложна технически за изпълнение програма. Цялата партитура е в синхрон с картината посредством специална техника, внесена от Германия, като едната версия на филма е за диригента, който следи картината, за да синхронизира с нея музиката, съобщи Тодоров за „Хоризонт“.

Музиката на Хауърд Шор ще бъде изпълнена на живо. В спектакъла участват класически и екзотични инструменти, пресъздаващи приказния свят на филма, например дървен барабан с изключително интересен звук, сподели още Пламен Тодоров. За озвучаването на „Двете кули“ се използват още маримба и ирландска цигулка.

Подробности за събитието в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14