Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови 10 км през прохода Превала ще бъдат рехабилитирани през 2016 г.

Снимка: БГНЕС

Смолянският областен управител Недялко Славов прогнозира, че тази година ще се инвестира в рехабилитация на пътната инфраструктура в прохода Превала. През изминалата година по различни европроекти бяха ремонтирани и обновени повече от 43 километра пътни участъци, което е 9% от републиканската пътна мрежа в областта.

Предстоят нови 10 км през прохода Превала да бъдат рехабилитирани, като допълнително включени в рехабилитацията на пътя Асеновград-Чепеларе. Извън тези, които сега са направени по лот 27. Предстоят да бъдат рехабилитирани 2 км в Чепеларе, което в момента се явява най-голямата язва по второкласния пат. До края на януари, трябва да бъдат актуализирани работните проекти, за да може фактическото строителство да започне рано напролет. Обектът трябва да завърши преди края на календарната година. Очаквам, най-вероятно през 2017 г. да започне рехабилитацията на пътя Смолян-Девин-Михалково-Кричим с обща дължина 71 км. Това, което е факт, като договореност във връзка с отварянето на граничния пункт при Рудозем - 10 км Средногорци-Рудозем, обход на Рудозем и изграждане на граничен контролно-пропускателен пункт, заяви Славов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.