Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Монева: "Музикант на годината" е много стойностна награда за мен

Ваня Монева и "Космически гласове"
Снимка: Михаела Аройо

Хоровата диригентка Ваня Монева - основател и ръководител на хор "Космически гласове" - получи най-много гласове от слушателите на БНР в националната анкета "Музикант на годината 2014" и стана поредният 24-ти носител на приза. Тя гостува в студиото на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на 5 януари, когато стартира новото допитване, което ще определи българския "Музикант на 2015 година".

2015 година бе много богата и щедра към мен и аз съм безкрайно благодарна. Защото първо получих едно изключително отличие от слушателите на "Алегро виваче", а това е за мен много стойностна награда, защото това са хората, към които ние сме насочили нашето изкуство и които всъщност следят какво прави българският музикант на сцената, сподели Ваня Монева.
Много устрем им в тая награда и аз пожелавам на всеки следващ носител да не спира устремът и полетът му към необятността на върховете на изкуството. Защото музиката е необятност и всяко нещо, което преодоляваме, всъщност е едно малко стъпало към големия и необятен простор, който е пред нас.

Цялото интервю с диригентката Ваня Монева и записи от церемонията "Музикант на годината 2014" в зала "България" чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14