Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенската опера представя "Турандот" в НДК

На 24 февруари трупата на Държавна опера - Русе ще се опита да докаже, че един оперен шедьовър, когато е изпълнен достойно и със звездни солисти, би привлякъл публиката отново и отново.


След като софиянци гледаха последната опера на Джакомо Пучини  "Турандот" първо на киноекран, пряко от Метрополитън опера - Ню Йорк, а после и в Софийската опера - с дебют на Цветелина Василева в главната роля, сега русенци ще трябва да ги изкушат за трети път - със звездни солисти от Италия. Франческа Патане и Марио Маланини не за първи път гостуват в спектакли на Русенската опера - те ще бъдат принцеса Турандот и принц Калаф, а останалите солистични партии са поверени на Мария Цветкова, Пламен Бейков и Александър Крунев. Балетната хореография е дело на Боряна Сечанова, а хорът и оркестърът ще бъдат дирижирани от Найден Тодоров.

Русенска опера има много качествен състав, но хората имат нужда да показват това, което правят, споделя директорът на трупата. Тези им гостувания в София и реакциите на софийската публика към техните изпълнения им носят малко по-добро самочувствие, което им помага да преодоляват проблемите на битието.

Чуйте цялото интервю на Татяна Иванова с диригента Найден Тодоров в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14