Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогом, Олга!

Близки, приятели и колеги на музикалната журналистка и дългогодишна водеща в Българското национално радио Олга Камбурова я изпратиха в последния ѝ път. На поклонението присъстваха известни български музиканти и представители на музикални институции.

Олга Камбурова си отиде в разцвета на силите си. Тя беше дългогодишен водещ на предаванията "Алегро виваче" и "Каста дива" по Програма "Хоризонт", имаше ярко присъствие в радиоефира и много идеи – някои от тях продължават да се осъществяват и до днес.

През годините Олга Камбурова създаде и вдъхнови създаването на много радиопредавания. После беше главен продуцент на БНР и работеше в сътрудничество с музикалните състави на Радиото, с музиканти и композитори.

По идея на Олга Камбурова и под нейно дългогодишно ръководство се провежда и анкетата "Музикант на годината", която завършва с церемония – концерт на наградените. Олга оставя ярка диря след себе си. За нея Радиото бе храм.

Чуйте в звуковия файл знаково изказване на Олга Камбурова от предаването „За думите” на Програма "Христо Ботев" и един щастлив момент от живота ѝ като водещ на "Алегро виваче" - 15-ият рожден ден на предаването през 2005-а, когато Олга чете на гостите първия официален отзвук в българската преса по повод стартирането на ново предаване за класическа музика по Програма "Хоризонт" през 1990 година. Накрая - и спомени на Теодосий Спасов за водещата и колегата Олга Камбурова.

С почит и уважение към делото на Олга Камбурова. Поклон пред паметта ѝ!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14