Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срещу трима курсанти от Академията на МВР е образувана дисциплинарна проверка

Снимка: интернет

Срещу трима курсанти от Академията на МВР е образувана дисциплинарна проверка заради стрелба с пистолет в София. Младите мъже са били отведени в трето районно полицейско управление в София. Снети са им обяснения.

Около три часа след полунощ на първи март в полицията е подаден сигнал за стрелба в района на "Цариградско шосе" и нарушаване на нощната тишина. Малко по- късно патрули на трето РПУ в София са засекли автомобила, в който са били младите мъже и са го спрели за проверка в района на булевард "Тодор Александров". При проверката е станало ясно, че возещите се в колата са възпитаници на академията на МВР, пияни са и са стреляли във въздуха с пистолет. Пробата с дрегер е показала, че шофьорът на автомобила, техен познат, не е пил. При разследването на случая е станало ясно, че двама от курсантите са стреляли във въздуха. По случая има образувана дисциплинарна проверка. Само преди ден стана ясно, че ректорът на академията, доцент Бойка Чернева е напуснала поста си.

Първоначалната информация беше, че тя е подала оставка, но днес вътрешният министър Румяна Бъчварова уточни, че е поискала оставката й.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.