Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилен трафик през празничните дни

Снимка: БГНЕС

100 хиляди автомобила се очаква да напуснат столицата в празничните дни, заяли за „Хоризонт“ началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. Засиленият трафик вече започна, като по-интензивен ще е тази вечер и утре:
 
Трафикът вече започна да се товари. След два часа следобяд вече е доста интензивно движението, не е чак толкова, колкото очаквахме, но аз мисля, че в края на работния ден ще се увеличи пътнико потока. На всички изходни артерии имаме автопатрулни разчети с колеги от Пътната полиция, които са на възловите кръстовища и са в готовност, ако се наложи да подпомагат и ръчно придвижването и движението на автомобилите с цел да се избегнат колони от задръстване.
Може би около стотина хиляди автомобила ще напуснат столицата в предпразничните дни. Довечера ще има интензивен трафик, но си мисля, че утре ще е по натоварено. В празничните дни имаме организация и личният състав на отдел "Пътна полиция" ще е на работа. Сега колегите са на изходните артерии, а в последния празничен ден ще са на входните артерии и също ще подпомагат на възловите кръстовища влизането на автомобилите в София. - заяви комисар Тенчо Тенев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.