Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Маринов: Проверките на полицията в София не са свързани с конкретна заплаха

| обновено на 04.03.16 в 13:56
И днес продължава засиленото полицейско присъствие в София. На възлови места, освен обичайната охрана, могат да бъдат видени и части на Жандармерията. Спецчасти проверяват Централната автогара в София, Централната жп гара и метростанцията в района.

Още преди празниците от СДВР съобщиха, че около 3-ти март ще има засилване на мерките за безопасност в града.

Проверките на полицията в София не са свързани с конкретна заплаха, съобщи за "Хоризонт" директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той допълни, че засиленото полицейско присъствие е заради струпването на много хора по жп гарите и автогарите в почивните дни.

За толкова почивни дни има и масово пътуване на граждани. Затова е засилено полицейското присъствие на транспортните възли, транспортната инфраструктура, паметниците на културата, които се посещават във връзка с националния празник. Извършват се проверки на автомобили, граждани. Има засилено полицейско присъствие с акцент неделния ден, когато очакваме сериозно завръщане на столичани от дестинациите, на които са били. Има засилено полицейско присъствие с акцент върху входните трасета за столицата и отново по транспортната инфраструктура, обясни директорът на СДВР.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.