Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пазарджик започна кампания за събиране на невърнати книги

| обновено на 11.03.16 в 18:21

Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” в Пазарджик започна кампания за събиране на невърнати книги, учебници и помагала  за студентите.

Директорът  Лъчезар Риков призова читателите да се възползват от гратисния период до 11 май.

Най-голямата част от невърнати книги, това е специализирана литература, най много медицина и педагогика и пътят, по който можем да минем е чрез съда, да идва съдия изпълнител в къщи за няколко книжки, което е много неприятно, както и на нас, така и на нашите читатели, на които ние държим. Дори и да е загубил книжката, може да дойде тука при нас и ние ще му дадем възможност да закупи друга такава книга, подобна, която ни е нужна. Идват нови студенти. ние всъщност пречим на нашите деца по този начин.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14