Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем души са задържани след нов побой в София

Двама души са били пребити жестоко в София преди два дни. Инцидентът е станал пред известно заведение на ъгъла на бул. "Сливница" и бул. "Константин Величков". Нападателите изчакали мъжете да излязат навън и ги пребили, защото помислили, че двамата мъже са откраднали вещ от автомобила им. На единия от пострадалите е оказана спешна медицинска помощ в болница. 

Днес осем души са арестувани заради побоя. Всички задържани са с множество криминални регистрации. От СДВР вече са установили, че двама от тях имат общо със случая.

По-радо днес директорът на Националната полиция Христо Терзийски обясни, че подобни инциденти се разкриват сравнително лесно:

За миналата година имаме образувани производства, в цялата, страна над 1500. 99% са срещу известен извършител, защото когато двама граждани или група, компания, се сбият на обществено място, обикновено извършителят е известен и не представлява особена трудност да съберем годни доказателства.

Разследването по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.








БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.