Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимназия "Васил Левски" в Смолян стана първенец на фестивал за авторски театър на английски език

Природоматематическата гимназия "Васил Левски" в Смолян стана първенец на Фестивала за авторска драматургия и театър на английски език, който се проведе в Плевен.

Младите актьори получиха признание за най-добър комедиен ансамбъл и за най-забавно представление за постановката "Приказка за скъсаните обувки“.

Деветокласникът Иван Стоев грабна първо място за най-добър комик. Още 12 възпитаници на Райковската гимназия спечелиха сърцата на публиката и журито със своята артистичност. Началникът на Регионалния инспекторат Иван Муцевски връчи наградите на младите таланти на импровизирано тържество в гимназията:

Само 14 области са излъчили отбори да отидат да се състезават от общо 28, а участието на Националния фестивал е незабележимо. Получили сте най-много награди и то най-важните.

Директорът на гимназията Мария Илиева допълни:

Това, което ни помогна да стигнем до тук, е това, че се подкрепяхме, че не се отказахме и че всеки помагаше с каквото може.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14