Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"И утре слънцето ще грее отново..." - камерна музика в Софийската опера

Цветана Бандаловска, Милен Станев и Мариана Цветкова
Снимка: Софийска опера

"И утре слънцето ще грее отново..." е част от поетичен текст, облечен в музика от Рихард Щраус. Удоволствието да го изпее е на сопрана Мариана Цветкова. И тя, и Цветана Бандаловска са певици с голям опит и широк оперен репертоар, но винаги са били изкушени от камерната музика, която предизвиква съвсем други естетически и емоционални усещания у публиката. А у изпълнителите изгражда усет към детайла.

Мариана Цветкова и Цветана Бандаловска ще изнесат рецитал изцяло с песни на Рихард Щраус на 20 април от 19 часа в партерното фоайе на Софийската национална опера. На пианото ще бъде Милен Станев.

И утре отново ще има музика, и утре отново ще има радост, и утре отново ще има живот, ще има радост - просто това е едно прекрасно наименование според мен на нашето творение. Защото ние имаме колаборация. Това е едно представление, в което сме вкарали много емоция, споделя Мариана Цветкова. А Цветана Бандаловска добавя: Обновлението е част от живота. Смъртта и животът непрекъснато се сменят и понеже това са теми, които са вълнували много Рихард Щраус, някакси това заглавие най-добре пасна на този концерт.

Чуйте в звуковия файл какво още споделиха двете певици в интервю за предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14