Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездни срещи в "Дни на музиката в Балабановата къща"

Пролетното издание на VII международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" ще бъде открито в Пловдив на 14 май с концерт на прочутия български бас Орлин Анастасов в ГДК "Борис Христов" от 18.30 часа. Специално участие в събитието ще имат пианистът Никола Таков, младата певица Ралица Ралинова, чието име нашумя в последно време, и Хорът на пловдивските момчета "Стефка Благоева" с диригент Милка Толедова, който отбелязва 40-годишнина.


Тази пролет фестивалът, носител на приза "Музикален проект на годината 2011" в националната анкета на предаването "Алегро виваче", отново ще поднесе интересни изненади на пловдивската публика. Предстоят две звездни срещи: На една сцена за първи път ще застанат като дуо Станимир Тодоров - първи виолончелист на Театър "Колон" в Буенос Айрес, Аржентина, и пианистът Виктор Вълков от Хюстън, САЩ. Другото новосформирано фестивално дуо ще бъдат русенците с блестяща международна кариера Светлин Русев - концертмайстор на Филхармонията на Френското радио и Евгени Божанов - пиано. Освен много утвърдени имена, в афиша присъстват и съвсем млади музиканти, на които форумът по традиция дава шанс.

Чуйте още интересни акценти в програмата на фестивала от Мила Павлова - негов основател и артистичен директор. Интервюто за предаването "Алегро виваче" е в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14