Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2015": Интервю с Христина Ангелакова

Христина Ангелакова приема наградата
Снимка: В. Викторов

В националната анкета "Музикант на годината" широката аудитория на предаването за класическа музика "Алегро виваче" всяка година гласува за своите фаворити сред българските музиканти. Прави го мотивирано и често много разпалено.

В допитването за 2015 година имаше голяма група хора, които отбелязаха специалното място на голямата наша оперна прима и музикален мениджър Христина Ангелакова в българския музикален живот заради подкрепата, която тя оказва за младите оперни изпълнители и оперните театри извън столицата. Водещ беше и мотивът, че Ангелакова е деен организатор на фестивала "Моцартови празници" в Правец, където се осъществяват доста нестандартни идеи и представяния на класическия моцартов репертоар.


Голямата подкрепа и обич от страна на слушателите стана причина Христина Ангелакова да получи наградата в категория "Изключителен принос към българската култура". Чуйте в звуковия файл интервю с оперната певица и уважаван педагог - отзвук от церемонията "Музикант на годината 2015".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14