Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският автомобил в близост до атентата в Истанбул е на жител на курорта Свети Влас

| обновено на 07.06.16 в 16:15
Снимка: БТА

Собственикът на леката кола с бургаска регистрация, която беше забелязана близо до мястото на днешния атентат в Истанбул, е жител на курорта Свети Влас.

Мъжът, с чието име е Григор Йорданов, не е български изселник в Турция, а постоянно пребиваващ у нас. По информация на "Хоризонт" той работи в Поморие и не е бил с автомобила в Турция.

Службите за сигурност също проверяват информацията около лекия автомобил. Засега няма яснота дали собственикът на колата е бил разпитван от българските или турските служби.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Р. Бъчварова: Нямам официална информация за българска лека кола на метри от атентата в Истанбул

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова отказа да коментира появилата се информация за българска лека кола на метри от мястото, на което беше извършен терористичен акт в Истанбул тази сутрин: Нямам официална информация. Опитът ми от..

публикувано на 07.06.16 в 13:16
На мястото на атентата в Истанбул

12 са жертвите на експлозията в центъра на Истанбул

Жертвите на атентата срещу полицейски автобус в Истанбул вече са 12 души. Ранените са 35, като някои от тях са в критично състояние след атаката. Експлозията автобус на турските сили за бързо реагиране стана мишена на бомбено нападение в час пик в..

обновено на 07.06.16 в 17:48