Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград тази вечер започва фестивалът за френска музика "Ле Франкофоли"

Снимка: francofoliesbg.com

В Благоевград тази вечер започва фестивалът за френска музика "Ле Франкофоли". Това ще бъде второто издание на фестивала, възстановен миналата година след 20-годишно прекъсване. 

Часове преди старта на второто издание на фестивала в Благоевград текат последни дейности, свързани със сцената, пробите на звука, апаратурата и организацията. От вчера хедлайнерите на първата вечер "Джипси Кингс" са в града и са изразили нетърпението си да свирят пред българска публика. Това заяви заместник-кметът по хуманитарните дейности в община Благоевград Христина Шопова и допълни.
Готови са, много екипи работят. Всички сме концентрирани, чакаме с нетърпение. Тези звезди, както знаете, имат много високи технически изисквания и аз се радвам, че в България успяхме наистина да задоволим високите им изисквания.

Интересът към музикалното събитие е голям. Почти всички хотели в региона са заети, а очакването на гостите е всичко да бъде незабравимо. След 20 часа на сцената пръв ще излезе рапарът Фефе, следван от легендарните "Джипси Кингс".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14