Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападатели раниха охранител при въоръжен грабеж в София

| обновено на 08.07.16 в 09:36
Снимка: Николай Христов

Въоръжен грабеж с престрелка е станал през изминалата нощ в столицата. 

Около 3.30 часа през нощта четирима максирани са направили опит да влязат в представителството на един от големите вносители на автомобили в България, който се намира в столичния квартал "Дружба". В офиса обаче е имало пазач, който е открил стрелба по нападателите, но с оръжие с гумени куршуми. Те са отвърнали на огъня и простреляли пазача в ръката. Мъжът е откаран в болница без опасност за живота. По витрините на представителството личат следи от куршуми.

Четиримата нападатели са откраднали метална каса, в която по неофициална информация на "Хоризонт", е имало около 2000 лева. Малко по-късно е подаден сигнал в полицията. За да избегнат полицейските патрули нападателите са подпалили автомобила си в столичния квартал "Красна поляна", след което са избягали. Номерата са сменени и вероятно е била използвана открадната кола. Провежда се издирване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.