Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в столичния квартал "Младост" изпепели девет микробуса

| обновено на 13.07.16 в 12:00
Снимка: Светослава Кузманова

Девет микробуса изгоряха на паркинг в столичен квартал тази сутрин. Микробусите са били на паркинг в "Младост" 4 заедно с десетки други автомобили. Въпреки големия пожар няма засегнати коли на случайни хора.

Старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР, коментира: 

Най-вероятно става въпрос за умишлен палеж след разлята запалителна течност. Сигналът идва в 5.35 часа сутринта, подаден от  служител на охранителна фирма, която охранява кино "Арена". Той дава информация за чут от него силен шум като взрив, след което е видял, че горят два или три микробуса. Тъй като дава информация, че много бързо се е разраснал огънят, това предполага, че е вследствие на разлята запалителна течност.

Собственикът на запалените бусове е на 44 години. Той не е криминално проявен. С микробусите са превозвани деца от различни училища в София:

Той няма задължения, няма финансови взаимоотношения, които да не е уредил с контрагенти. Според него няма спорове и по линия на бизнеса, който извършва, а той извършва транспортни услуги, уточни старши комисар Маринов.

Няма пострадали хора при инцидента.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Николай Христов в предаването "Преди всички".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.