Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Обич за Гена" - филм за голямата оперна певица Гена Димитрова с премиера в София

| обновено на 16.07.16 в 13:01
Снимка: архив

Като музикална импресия определят авторите - журналистът Димитър Сотиров и продуцентката Милена Стойкова - филма "Обич за Гена", който те посвещават на 75-годишнината на голямата наша оперна певица Гена Димитрова.


Премиерата на документалната лента на 12 юли в "Сити Марк арт център" се превърна в успешно завръщане на столичната карта на бившето кино "Левски", реновирано и превърнато в ново пространство за изкуство и култура.

Филмът показва интересни и непознати за широката публика аспекти от работата на оперната прима по световните сцени, включително и моменти зад кулисите. За нея с огромен респект си спомнят големи изпълнители като Пласидо Доминго, Хосе Карерас и мн. др.

Залата беше препълнена, имаше много правостоящи, имаше и хора, които не успяха да влязат. Но добрата новина за тях е, че ще има и втора премиера - на 26 юли, вторник, от 19.30 часа, тъй като организаторите реагираха много бързо, каза за предаването "Алегро виваче" авторът на филма.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с Димитър Сотиров, излъчено минути след премиерната прожекция на "Обич за Гена".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14