Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

33 души са задържани след акция на МВР срещу нелегалната миграция

| обновено на 18.07.16 в 20:58
Снимка: Николай Христов

33-ма души са задържани при операция на МВР срещу нелегалната миграция в центъра на София. 30 от тях са чужденци, а трима са български граждани, обявени за издирване.

Минути след 17.30 ч. полицията щурмува района около джамията и преките улици на бул. "Мария Луиза". Всички чужденци в района бяха подложени на проверки на служителите на МВР. Някои от тях са отведени в полицейските автомобили и камионетки, разположени в околните улици. Един от проверяваните чужденци се оказа без документи. Повечето от мигрантите бяха с бележки, издадени от Държавната агенция за бежанците.

От СДВР обясниха, че проверки ще има постоянно. Районът около джамията се води рисков в столицата. Заради това полицията провежда акции в тази част на града.

В същото време от Министерството на вътрешните работи обявиха статистика, според която за първите шест месеца на 2016 година, при опит да влязат незаконно в страната ни през българо-турската граница са задържани 2327 нелегални мигранти. На българо-гръцката са задържани 332-ма, а в същото време през същия период, при опит незаконно да напуснат страната ни, са задържани 4080 нелегални мигранти, като 3983-ма от тях са задържани на българо-сръбската граница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.