Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението по магистрала "Тракия" при Вакарел

Започнаха задръстванията преди четирите почивни дни

| обновено на 02.09.16 в 18:11
Снимка: БГНЕС

Близо 200 хиляди автомобила се очаква да напуснат София днес и утре. Заради увеличения трафик, полицията предприе засилени мерки по изходите на столицата.
След 16.30 ч. беше възстановено движението по магистрала "Тракия" при Вакарел. Заради инцидент, при който ТИР блъсна цистерна с гориво, движението от София към Пловдив за часове беше пренасочено през Нови хан. 
Към този час остават натоварени изходите на столицата в района на Владая, на изходите за АМ "Хемус" и "Тракия". Директорът на  столичния КАТ, комисар Тенчо Тенев:
Най-натоварена е южната дъга, "Младост" в посока Панчарево, изхода за "Тракия". Натоварено е по "Цариградско шосе", от летището до Враня. Има натоварване на "Ботевградско шосе", там движението е двупосочно в едната лента за движение.
Засилен трафик от "Пътна полиция" очакват и в съботният ден.
Очакваме утре около десет часа сутринта до около четири, пет часа следобед да бъде натоварено движението. Ние сме взели всички превантивни и предварителни мерки. Ще продължим да регулираме ръчно движението, както и днес го правихме.
В деня на голямото прибиране на шести септември от "Пътна полиция" са осигурили засилено полицейско присъствие на входовете и изходите на София.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

КАТ планира засилен контрол на трафика по празниците

Активно присъствие за регулиране и контрол върху движението, засилена полицейска дейност по натоварени пътни възли и кръстовища, масови проверки за употреба алкохол - това са част от мерките, които органите на реда планират, за да осигурят безпрепятствено..

публикувано на 02.09.16 в 10:39