Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Пантелеев обикаля Северозапада със своята цигулка

Едно особено интересно турне предстои на маестро Мартин Пантелеев - музикант, когото, поне напоследък, в България виждаме по-често на диригентския подиум, отколкото с цигулка в ръка. Той ще свири в читалища и на открити сцени в по-малки и по-големи градове на Северозапада.


Турнето, което ще продължи до 15 септември, започва от Берковица, където на 6 септември празнуват освен Деня на Съединението, и празника на града. Следват концерти в Лом, Чипровци, Брусарци, Белоградчик, Монтана, пещерата "Леденика", а финалът е в Мездра, в крепостта "Калето".

Това са места, където рядко е звучала класическа музика - именно това ме накара да подаря на гражданите малко красота, сподели в предаването "12+4" цигуларят.

Повече подробности за концертите и идеята чуйте в интервюто на Ирена Гъделева с Мартин Пантелеев в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14