Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Премиера на ДЕТСКОТО.БНР

БНР Новини

Най-после детските предавания на Българско национално радио имат свой сайт и 24-часов стрийминг канал с детска музика и приказки - ДЕТСКОТО.БНР. Те са поместени на интернет платформата на Радио Бинар и ще бъдат постоянно обновявани със записи от огромната продукция за деца, създавана от авторите и редакторите на детските предавания в програма „Христо Ботев”.

Българско национално радио Ви кани на официалната им премиера на 12 септември, понеделник, от 18.00 часа пред Театър „София” в парк „Владимир Заимов”. Ще празнуваме заедно с вокална група „Радиодеца”, Триглавия змей от радиосъстезанието „Златната ябълка”, с музиката на Косьо Кучев и кукления театър на Георги Гъделев.

Детският сайт може да намерите на адрес: detskotobnr.binar.bg.Каналът с детска музика и приказки е онлайн още от месец юли и можете да го слушате на интернет адрес: binar.bg. 

В detskotobnr.binar.bg. може да се забавлявате с радиопредаванията за деца от създаването на националното радио до днес, можете да слушате приказки, да се пробвате с караоке, да играете, да рисувате, да получавате информация за предстоящи детски предавания и събития, нови книги, филми, да участвате в нашите конкурси.

Деца, доведете родители, баби и дядовци, приятели, вземете и домашните си любимци, в понеделник в 18.00 часа в парк „Заимов” пред Театър „София” в столицата. Очакваме Ви!


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Начало на конкурса „Искри“2022

Започна 39-ото издание на националния конкурс „Искри“ – най-старият литературен конкурс за деца в България. Конкурсът не задава определена тема и дава пълна свобода на участниците в него. Ако все още не сте навършили 17 години, можете да ни изпратите ваши приказки, разкази, стихотворения или гатанки – всеки има право да участва с не повече..

публикувано на 01.03.22 в 11:15
„Искри“ 2018

Старт на 36 Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2019

Децата, които пишат, с нетърпение очакват поредното издание на „Искри“ – най-старият литературен конкурс за деца в България. Днес програма „Христо Ботев“ обявява началото на „Искри“ 2019. Конкурсът не задава определена тема и дава пълна свобода на участниците в него. Ако все още не сте навършили 17 години, можете да ни изпратите ваши приказки, разкази,..

обновено на 28.02.19 в 11:06

Сансовино и Венеция

Италианският архитект Якопо Сансовино е бил много важна фигура в развитието на венецианската архитектура. Той е първият, който въвежда стила на Късния Ренесанс във Венеция през 16 век. Като главен архитект на Венеция прави проект за обновяване на центъра на града и превръщането му в символ на свободната република. Започва строеж на поредица от сгради,..

публикувано на 13.02.19 в 08:10

Кой развали времето?

„А, какво чудесно време! Точно за разходка! Но защо летя с краката нагоре, каква е тая вода, която ме облива и носи, носи и облива, май че времето се развали…“. Това си мърмори папагала от африканската приказка „Как боата развали времето“. Можете да я чуете в понеделник, на 11 февруари . „Някога, много много отдавна, небето било ниско. То било толкова..

публикувано на 10.02.19 в 08:05

Кои са професиите на бъдещето?

Неделното ни детско предаване е за всички Вас, които не отлепвате очи от смартфоните си. Ако се чудите защо избрахме тази тема, та обичайно вкъщи ви се карат, когато седите постоянно с телефон в ръка, то е защото ще си говорим за професиите на бъдещето. В морската ни столица Варна се запознахме с Борис Георгиев и с Галин Желязков, специалисти по виртуална..

публикувано на 09.02.19 в 08:00