Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Георги Михалков представя спектакъла "Всичко, от което имаш нужда"

Филип Аврамов и Ива Караманчева
Снимка: Фейсбук


На 12 октомври 2016 г. от 19:30 часа на сцената на Сити Марк Център за Изкуство в София публиката ще се срещне със спектакъла "Всичко, от което имаш нужда" с участието на Филип Аврамов и Ива Караманчева. Режисьор е Георги Михалков.

Какво е всичко, от което имаме нужда? Най-популярния отговор дава песента на Бийтълс "All you need is love". Да, всеки мечтае да бъде обичан и да обича, макар понякога да се изненадва, че точно това е искал. Така се случва и в постановката на режисьора Георги Михалков по текстове на Габриел Барили, Виктор Пелевин и Жорж Юлгар.

Ако искате да разберете какво го няма в ценоразписа на една елитна проститутка; ако сте любопитни да узнаете каква е цената на това, да си много добър в работата си - неприлично добър, непоносимо добър, най-добрият; ако се питате - какво да правим сега, 25 години след като заменихме Берлинската стена с удобното място на тухли в стената; ако сте се уморили от медийна боза и кинематографичен петмез; ако искате да се посмеете, можете да очаквате едно представление с малко многоточия, много въпросителни и още повече удивителни.

Банално ли е, че когато любовна история завърша с хепиенд и дали смехът е най-добрият начин да бъде приета диагноза на съвременното общество? Кое е това, което превръща в съвършена спойка текстовете на Барили, Пелевин и Юлгар?

На тези въпроси в предаването "Закуска на тревата" по "Хоризонт" отговаря режисьорът Георги Михалков в интервю на Валерия Николова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14